Marzec, pełen dzikich nowalijek
Dzika kuchnia
Opis wydarzenia
Po dłuższej przerwie zapraszamy Was na spotkanie z Krystyną Stepczyńską-Szymczak, dr botaniki, którą znacie i uwielbiacie od lat.
„Garść kurdybanka i krwawnika do humusu z cieciorki, aromatyzowaną oliwą północy z dzikim czosnkiem winnicowym do zielonej pasty Szreka i całe naręcze świeżych ziół (gwiazdnica, mniszek, pokrzywa,babka, stokrotki) do zielonej, chrupiącej marcowej sałatki. Do tego odrobina wiedzy botanicznej, szczypta przypraw, dużo wiosennej energii, sporo śmiechu i mnóstwo dobrej zabawy. Oto menu na marcowe spotkanie na barce Lemara w miejscu, gdzie wszystko smakuje naj!” – opis od Krysi po, po którym chce się już to jeść.
Zapraszamy!
zapisy: dominika.kiss-orska@mck-bydgoszcz.pl,