Dzika kuchnia. „Ile może małe ZIÓŁKO”, czyli warsztaty botaniczno-kulinarne (brak miejsc)
cykl Miejskiego Domu Natury w MCK
Opis wydarzenia
18 maja 2023, godz. 17.00 / Zespół Pałacowo-Parkowy w Ostromecku
Dzika kuchnia. „Ile może małe ZIÓŁKO”, czyli warsztaty botaniczno-kulinarne
Zapraszamy na majowe warsztaty botaniczno-kulinarne „Dzika kuchnia”. Czeka nas spacer po przypałacowym parku w poszukiwaniu jadalnych listków i kwiatów do sezonowej sałatki i na aromatyczne herbatki. Przy okazji poznanie roślin, które pomogą nam oczyścić organizm po zimie, poprawić krążenie, ułatwić trawienie a i takie, które zachęcą nas by je spróbować w różnych odsłonach – kiedy wrócimy do gościnnych pałacowych pomieszczeń. Co zjemy? Sałatkę sezonową ze świeżymi dzikusami z łąki, dziki jogurtowy dresing, intrygujący dziki bulgur.
Herbatki niespodzianki!
prowadzenie: dr Krystyna Stepczyńska-Szymczak i Pola Szymczak
zapisy: dominika.kiss-orska@mck-bydgoszcz.pl
cena warsztatu: 50 zł
Bilety do kupienia przed zajęciami w kasie w Ostromecku.
Kolejne spotkanie z Dziką kuchnią odbędzie się 15 czerwca.