Miejskie Centrum Kultury w Bydgoszczy

Marzec, pełen dzikich nowalijek

Dzika kuchnia

Data:
26.03.2020 / Czwartek
Godzina:
17:00
Miejsce:
Barka "Lemara"
Wstęp:
30 PLN

Opis wydarzenia

Po dłuższej przerwie zapraszamy Was na spotkanie z Krystyną Stepczyńską-Szymczak, dr botaniki, którą znacie i uwielbiacie od lat.

“Garść kurdybanka i krwawnika do humusu z cieciorki, aromatyzowaną oliwą północy z dzikim czosnkiem winnicowym do zielonej pasty Szreka i całe naręcze świeżych ziół (gwiazdnica, mniszek, pokrzywa,babka, stokrotki) do zielonej, chrupiącej marcowej sałatki. Do tego odrobina wiedzy botanicznej, szczypta przypraw, dużo wiosennej energii, sporo śmiechu i mnóstwo dobrej zabawy. Oto menu na marcowe spotkanie na barce Lemara w miejscu, gdzie wszystko smakuje naj!” – opis od Krysi po, po którym chce się już to jeść.

Zapraszamy!

zapisy: dominika.kiss-orska@mck-bydgoszcz.pl,